Eurovent Energielabels

Om te kunnen helpen bij een voorselectie van het kwaliteitsniveau van bijvoorbeeld jouw luchtbehandelingskast is het overzichtelijke Eurovent Energielabel beschikbaar. Er zijn zes labels waaruit gekozen kan worden, namelijk: A+, A, B, C, D en E. De labels stellen grensverleggende eisen en zijn onafhankelijk Eurovent gecertificeerd. Alle beloofde prestaties zijn hiermee volledig gegarandeerd.

Eurovent Energielabels

NVRL- Keurmerk

Het Nederlands Verbond Reinigingsspecialisten Luchtbehandelingsystemen (NVRL) heeft in samenwerking met TNO Bouw en Ondergrond een keurmerk voor het reinigen van luchtbehandelingsystemen ontwikkeld.

Het keurmerk is gericht op het schoon houden van de luchtbehandelingsystemen teneinde de gezondheidsrisico’s ten gevolge van vervuiling in deze systemen zoveel mogelijk te beperken.

Het NVRL-keur

Het Ventilatiekeur

Het Ventilatiekeur is in feite een onderhoudsnorm voor ventilatiesystemen in woningen en wordt uitsluitend door Ventilatiekeur specialisten uitgevoerd en afgegeven.

Het ontwerpen, installeren, inregelen en onderhouden van luchtventilatiesystemen is een specialiteit. Om goede binnenluchtkwaliteit te kunnen garanderen moet het systeem goed ingeregeld worden en is regelmatig onderhoud essentieel.

Het Ventilatiekeur