Toepassingen

Een goed onderhouden en ingeregelde binnenklimaatinstallatie is noodzakelijk voor het comfort én de gezondheid van de eindgebruiker. Wil je weten hoe jij de kwaliteit van de klimaatinstallaties in jouw sector kunt waarborgen? Wij helpen je graag.

Platform Binnenklimaattechniek biedt tools, publicaties, richtlijnen en andere kennis voor verschillende toepassingen: scholen, kantoren, woningen, langdurige zorg en zwembaden. De verschillende toepassingen vragen ieder op hun eigen focus en expertise voor het ontwikkelen van de juiste, praktische hulpmiddelen om jou te helpen. Ontdek wat er beschikbaar is voor jouw toepassing.

 

 • Kantoren

  De kantoormarkt is volop in beweging. Nieuwe kantoorpanden verrijzen, bestaande kantoorgebouwen worden gemoderniseerd en monumentale panden worden omgebouwd naar kantoren. De energieprestatie van een kantoor krijgt standaard veel aandacht, maar een gezond binnenklimaat blijft vaak onderbelicht. Dit terwijl het van grote invloed is op de aspecten gezondheid, comfort en productiviteit van de gebruikers van het gebouw.

  Op deze binnenklimaattechniek voor kantoren pagina bundelen we relevante informatie over het waarborgen van een gezond binnenklimaat in kantoren.

  Ga naar toepassing Kantoren

 • Langdurige Zorg

  Een gezond binnenklimaat draagt bij aan het functioneren, het comfort en de gezondheid van gebouwgebruikers. De gezondheid en het welbevinden van cliënten in de langdurige zorg, en met name kwetsbare ouderen, is afhankelijk van het aanwezige binnenklimaat in hun verblijfsruimte. Het binnenklimaat bestaat uit o.a. binnen luchtkwaliteit, thermisch binnenklimaat, licht en akoestiek.

  Op deze binnenklimaattechniek voor de langdurige zorg pagina bundelen we relevante informatie over het waarborgen van een gezond binnenklimaat in zorgcomplexen waar langdurige zorg wordt geboden.

  Ga naar toepassing Langdurige Zorg

 • Scholen

  De kwaliteit van het binnenklimaat in scholen heeft een groot effect op de gezondheid en productiviteit van docenten en leerlingen. Ondanks het belang hiervan, worden helaas nog steeds veel klimaatinstallaties aangetroffen die niet goed zijn ingeregeld of worden onderhouden.

  Op deze pagina vind je als gebouwprofessional publicaties die je helpen om prestaties van klimaatinstallaties in scholen op het gebied van koelen, ventileren en verwarmen te waarborgen. Daarnaast helpen deze handvaten ook de levensduur van het apparaat of toestel te verlengen.

  Ga naar toepassing Scholen

 • Woningen

  Woningen worden steeds vaker luchtdicht gebouwd. Dit bespaart energie, maar het is onmogelijk om comfortabel te wonen in een volledig luchtdichte woning. Ventilatie van de woning is daarom essentieel. Niet alleen als het gaat om wooncomfort en -genot, maar ook voor een gezond binnenklimaat. Als verhuurder en/of beheerder van een woning ben je verantwoordelijk voor de woning. Hiermee ben je indirect ook verantwoordelijk voor het wooncomfort.

  Op de binnenklimaattechniek over woningen pagina vind je informatie en handvaten om de klimaatinstallaties in jouw gebouwen te waarborgen.

  Ga naar toepassing Woningen

 • Zwembaden

  In zwembaden is ventilatie met voldoende verse buitenlucht noodzakelijk om een gezonde luchtkwaliteit te bereiken. Want zelfs met de beste waterbehandeling komen er hinderlijke stoffen uit het wateroppervlakte vrij. Ook zijn een goede luchtverdeling en doorspoeling in de zwemzaal noodzakelijk voor goede luchtkwaliteit.

  De hoeveelheid vocht die uit het bad verdampt, is afhankelijk van de bezetting van het bad, de watertemperatuur en luchtcondities, het wateroppervlak en de intensiteit waarmee water en lucht met elkaar in contact komen (glijbaan, waterval of bubbelbad). Deze hoeveelheid is onder andere te berekenen met de methodiek uit de Duitse VDI 2089 Richtlijn. Lees meer hierover op deze pagina

  Ga naar toepassing Zwembaden

? Hulp nodig?