Toepassing Scholen

De kwaliteit van het binnenklimaat in scholen heeft een groot effect op de gezondheid, leerprestaties en het functioneren van zowel leerlingen als docenten. Ondanks het belang hiervan, worden helaas nog steeds veel klimaatinstallaties aangetroffen die niet goed zijn ingeregeld of worden onderhouden. Dit geldt zowel voor het primair onderwijs als het voortgezet onderwijs.

Op deze pagina vind je als gebouwprofessional publicaties die je helpen om prestaties van klimaatinstallaties in scholen op het gebied van koelen, ventileren en verwarmen te waarborgen. Daarnaast helpen deze praktische handvaten ook de levensduur van het apparaat of toestel te verlengen. Krijg inzicht in hedendaagse systemen en technieken.

 

Klaslokaal

Eisen aan het schoolgebouw en de installaties

Bij zowel ver- als nieuwbouwplannen van scholen is het van belang vooraf eisen te stellen aan het ontwerp van het gebouw en de installaties. Naast een laag energiegebruik is namelijk ook een goed binnenmilieu van belang. Ook is het onderhoud en beheer van luchtbehandelingssystemen in schoolgebouwen essentieel. Een gezond binnenklimaat in scholen is namelijk enorm van belang voor de prestaties van leerlingen en docenten.

 

? Hulp nodig?