Toepassing Langdurige Zorg

Een gezond binnenklimaat draagt bij aan het functioneren, comfort en gezondheid van gebouwgebruikers. De gezondheid en het welbevinden van cliƫnten in de langdurige zorg, en met name kwetsbare ouderen, is afhankelijk van het aanwezige binnenklimaat in hun verblijfsruimte.

Op deze pagina vind je als professional in de binnenklimaattechniek het Programma van Eisen Binnenklimaat Langdurige Zorg. Dit is een handreiking om eisen te stellen aan het binnenklimaat in gebouwen voor de langdurige zorg, die zoveel mogelijk afgestemd zijn op de primaire gebruikers: de bewoners en het zorgpersoneel. Het Programma van Eisen is een eerste specifieke richtlijnen voor het binnenklimaat in de langdurige zorg.

 

Langdurige zorg

Binnenklimaat in zorgcomplexen

Een gezond binnenklimaat in zorgcomplexen waar langdurige wordt geboden is essentieel. Het gaat hierbij om de zorg voor mensen met een fysieke en/of mentale beperking, chronisch zieken, cliƫnten in de verslavingszorg en ouderen die langere tijd professionele zorg en/of begeleiding nodig hebben in hun dagelijks leven.

 

? Hulp nodig?