Trainingsaanbod voor een duurzamer binnenklimaat

27 mei 2024

De verduurzaming in Nederland zorgt voor veranderingen. Isolatie, warmtepompen, zonnepanelen en accu’s spelen hierin een grote rol, maar een goed functionerend ventilatiesysteem is net zo belangrijk. Vooral bij renovaties wordt het belang van goede ventilatie nog wel eens over het hoofd gezien, vaak door onwetendheid over de voordelen voor de gezondheid, kosten en inbouwruimte.

Het ‘energiedenken’ verspreidt zich als een olievlek en het besef dat ventilatietechniek al lang geen luxe meer is, neemt gelukkig toe. Dat heeft directe gevolgen voor onze branche. De vraag naar vakmensen stijgt, waardoor het tekort steeds voelbaarder wordt.

Binnenklimaat Nederland, Techniek Nederland en IW Nederland zien een oplossing om dit tekort aan te pakken door het opleiden van beginnende monteurs, zij-instromers en ervaren monteurs. Hierdoor zijn zij voorbereid op het werken in de ventilatietechniek.

Voor Beginnende Monteurs en Zij-instromers

Beginnende monteurs of zij-instromers beschikken over twee rechterhanden en hebben de juiste motivatie om aan de slag te gaan in de ventilatietechniek. Zij worden tijdens een 9-daagse bootcamp opgeleid tot ‘Basismonteur Ventilatietechniek’ en ontvangen het Vakdiploma van de branche. Wil je meer informatie over deze bootcamp en hoe het jou als werkgever verder kan helpen? Kijk op: Bootcamp Basismonteur Ventilatietechniek.

Voor Ervaren Monteurs

Voor ervaren monteurs zijn er vier op ventilatietechniek gerichte modules: Toepassing & Werking, Installeren, Onderhoud en Storing zoeken. Meer informatie en mogelijkheden om in te schrijven vind je hier:

Ventilatiesystemen Toepassing en Werking
Ventilatiesystemen Installeren
Ventilatiesystemen Onderhoud
Ventilatiesystemen Storing Zoeken

Wil je meer weten over de trainingstrajecten en subsidiemogelijkheden? Neem contact op met de experts bij het Vakcentrum Binnenklimaattechniek:

In Amersfoort: Emma Mulder (06 868 118 09 of e.mulder@iw.nl)
In Dordrecht: Ivo van Wel (06 117 668 62 of i.vanwel@iw.nl)

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?