Richtlijnen

Regelmatig worden er klimaatinstallaties aangetroffen die niet op de juiste manier zijn onderhouden. Een gemiste kans. Een goed onderhouden installatie draagt namelijk bij aan het comfort én de gezondheid van de eindgebruiker. Deze binnenklimaatrichtlijnen zijn een instrument om prestaties op het gebied van koelen, ventileren en verwarmen te waarborgen. Daarnaast dragen deze richtlijnen bij aan het verlengen van de levensduur van het apparaat of toestel.

In de onderhoudsrichtlijnen zijn normen vastgelegd die zijn gericht op het realiseren van een duurzaam en energiezuinig binnenklimaat. Het Rijksvastgoedbedrijf gebruikt deze richtlijnen als leidraad voor de aanbestedingen van klimaatinstallaties in gebouwen.

Voordelen van de richtlijnen:

  • Verleng de levensduur van een klimaatinstallatie
  • Waarborg kwaliteit en bespaar energie
  • Verhoog comfort voor gebruikers
  • Zorg voor een gezond binnenklimaat

Om het geheel van klimaatinstallaties goed gedocumenteerd te krijgen, hebben de brancheverenigingen NVKL (koeling), Binnenklimaat Nederland (ventilatie) en de Nederlandse Verwarmingsindustrie (verwarming) intensief samengewerkt en is een goede basis gelegd voor het verduurzamen van het binnenklimaat. In het onderhoudsbestek zijn normen vastgelegd die zijn gericht op het realiseren van een duurzaam en energiezuinig binnenklimaat.

? Hulp nodig?