Keurmerkregeling Reinheid Luchtbehandelings- en ventilatiesystemen

Datum 24 juni 2021
Sector Utiliteit
Type Keurmerken

Inleiding

Het Nederlands Verbond Reinigingsspecialisten Luchtbehandelingssystemen (NVRL) heeft samen met TNO Bouw en Ondergrond een keurmerk voor het reinigen van luchtbehandelingssystemen ontwikkeld in utiliteitsgebouwen (kantoren, scholen, etc.). Het keurmerk is gericht op het schoonhouden van de luchtbehandelingssystemen met als doel om de gezondheidsrisico’s als gevolg van vervuiling in deze systemen te beperken.

Op basis van de NVRL-keur is het mogelijk om het NVRL-certificaat te ontvangen. Het certificaat garandeert de reinheid van het ventilatie- en luchtbehandelingssysteem. Het certificaat is te verkrijgen als aan de normen van de NVRL-Keur wordt voldaan en wordt verstrekt door een bedrijf dat aangesloten is bij het NVRL. Als aan de hygiënische grenswaarden wordt voldaan, wordt een keurmerk afgegeven voor de duur van 1 jaar.

Deze keurmerkregeling gaat over vervuiling door vet. De regeling is van toepassing op afvoerinstallaties van keukens in horecagelegenheden, ziekenhuizen, verzorgingshuizen en kantoren, en afzuigkanalen in de (voedingsmiddelen)industrie, zoals bakkerijen.

? Hulp nodig?