Programma van Eisen Gezonde Kantoren

Datum 18 januari 2022
Sector Utiliteit
Type Programma van Eisen

Inleiding

De kantorenmarkt is al een aantal jaar in beweging. Nieuwe kantoorpanden verrijzen, bestaande kantoorgebouwen worden gemoderniseerd en monumenten worden omgebouwd naar kantoren. De energieprestatie krijgt daarbij tegenwoordig standaard veel aandacht, maar welke garanties zijn er dat de kantoren na oplevering ook goed (genoeg) scoren op aspecten zoals gezondheid, comfort en productiviteit?

Een goed binnenmilieu in kantoren is belangrijk om een comfortabele, prestatieverhogende en gezonde werkomgeving te creƫren. Om dit te behalen en behouden is het noodzakelijk dat er bij nieuwbouw en renovatieprojecten vooraf eisen worden geformuleerd ten aanzien van de binnenmilieukwaliteit. Ontwerpers, installateurs en aannemers baseren hun plannen vervolgens op deze uitgangspunten.

TVVL en Binnenklimaat Nederland hebben het Programma van Eisen (PvE) Gezonde Kantoren 2021 laten opstellen in samenwerking met marktpartijen en brancheorganisaties. Het document is een nieuwe versie ten opzichte van de eerste versie uit 2018. Met de publicatie wordt een handreiking gegeven aan partijen die kantoren willen realiseren die niet alleen energiezuinig zijn maar vooral ook gezond, comfortabel en prestatieverhogend.

PvE Gezonde Kantoren
? Hulp nodig?