Energielabelcheck

Laat in een drie eenvoudige stappen een voorspelling maken van het energielabel van een bestaand kantoorgebouw met de Energielabelcheck. Bekijk direct de voorspelling en download het rapport met de resultaten en de invoergegevens.

De tool kijkt zowel naar de thermische schil van een gebouw als de installaties die erin staan, zoals het type luchtbehandelingskast, type verlichting en de aanwezigheid en opbrengst van een opwekkingsinstallatie met PV-panelen.

Door het relatief hoge detailniveau van de NTA 8800 is het berekenen van de energieprestatie van kantoorgebouw arbeidsintensief. Met de Energielabelcheck is de bepalingsmethode gecomprimeerd tot een snel, voorspellend rekenmodel. De tool is een aanvulling op de Binnenklimaatcheck en de BENGcheck.

Met deze tool krijgen niet alleen ontwerpers van klimaatinstallaties, maar ook gebouweigenaren meer inzicht in de energieprestaties van kantoorgebouwen. Op basis van deze inzichten kunnen belangrijke conceptkeuzes in een vroegtijdig stadium worden vergeleken en afgewogen. De tools zijn ontwikkeld door Binnenklimaattechniek in samenwerking met Renor.

Open de tool

? Hulp nodig?