Binnenklimaatcheck

Maak de comfortprestatie van een klimaatinstallatie in een kantoorgebouw snel en makkelijk inzichtelijk met de tool Binnenklimaatcheck.

Bij het ontwerp van een klimaatinstallatie is een opdrachtgever in veel gevallen afhankelijk van de kennis en expertise van adviseurs en architecten. De complexe samenhang tussen de systeemeigenschappen van de installatie en de eigenschappen van de gevel is moeilijk te doorgronden. Een opdrachtgever heeft hierdoor vaak niet voldoende informatie om zelf een weloverwogen conceptkeuze te maken. Ook maakt dit het sturen in een conceptueel gebouwontwerp lastig. TVVL en Binnenklimaat Nederland hebben deze samenhang inzichtelijk gemaakt.

Met behulp van de tool controleer je de comfortprestatie van een klimaatinstallatie. Dit doe je door een aantal referentieruimten van een kantoorgebouw aan te maken. Vervolgens voor je deze van de bijbehorende gevel- en gebruiksgegevens. Door per ingevoerde referentieruimte een lokale klimaatinstallatie te kiezen, wordt een voorspelling gedaan voor het comfortniveau op het gebied van luchtverversing, wintercomfort en zomercomfort. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de eisen uit het PvE Gezonde Kantoren 2021.

Open de tool

? Hulp nodig?