Rekentool energiebesparende luchtgordijnen 2022

Maak in 6 eenvoudige stappen een berekening van de sparing op energie en CO2-uitstoot met energiebesparende luchtgordijnen.

Deze tool is ontwikkeld door Binnenklimaattechniek en TNO, gebaseerd op de ISSO-110 norm. De gebruiksvriendelijke en veelzijdige tool maakt de berekening op basis van de ingevoerde gebouweigenschappen. Denk hierbij aan de omvang en soort opening, hoe vaak deze open is, het type verwarmingssysteem van een gebouw, maar ook de energieprijzen. Experts kunnen zelfs dieper de rekentool in en technische parameters aanpassen.

Bij een winkel waarbij de deur standaard gesloten is zal bij een gemiddelde openingstijd van 9 uur de effectieve tijd dat de deur open is circa 2 uur bedragen. De gebruikstijden in de tool zijn conservatief. Bij drukkere winkels zal het aantal uren dat de deur open is stijgen en de besparing verder toenemen. De berekening laat zien dat de investering in een luchtgordijn al zinvol is bij de energietarieven van 2021, maar zeker bij de huidige energietarieven.

Open de tool

? Hulp nodig?