Een luchtgordijn is een ventilatiesysteem dat het binnenklimaat beschermd tegen de koude luchtstroom afkomstig van buiten.

Bij een ingang van een gebouw verdwijnt snel de warme lucht. Dit leidt tot energieverlies maar veroorzaakt ook onaangename tocht voor bezoekers van het pand. Een luchtgordijn helpt dat te voorkomen. Dit door eerst de warme lucht op te zuigen om deze vervolgens naar beneden te blazen. Deze luchtstraal blokkeert de binnenkomende luchtstroom met als resultaat: een aangenaam binnenklimaat zonder teveel verlies aan energie.

Een luchtgordijn bestaat uit een ventilator, warmtewisselaar en uitblaasrooster. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Het belangrijkste is een model te kiezen dat geheel past bij uw gebouw past. Let hierbij op het vermogen, afmetingen, het model en de mogelijkheden betreft in- of uitbouw.

Dat een luchtgordijn alleen effectief is in de winter, is een fabel. In de zomer werkt het proces precies andersom en is extra koeling door een airco niet nodig.Kortom alleen maar voordelen!

Alle informatie in één overzicht? Download de infographic.

Met een goed geïnstalleerd luchtgordijn bespaart u 80% energie ten opzichte van een open deur!

Milieuvriendelijk én schoon

Een luchtgordijn verhoogt het comfort, toegankelijkheid en voorkomt tochtklachten. Daarbij is een luchtgordijn een natuurlijke hor tegen insecten en vormt een barrière tegen het binnenwaaien van stof, bladeren en straatafval. Bovendien zorgt een luchtgordijn er ook voor dat er geen schadelijke buitenlucht naar binnen kan dringen. Een luchtgordijn houdt dus uw entree schoon.

Energiezuinig én winstgevend

Een luchtgordijn is economisch verantwoord als de deur meer dan 4x wordt geopend of als het temperatuurverschil groter is dan 4º graden.
Benieuwd naar uw financiële voordelen? Bereken het via de besparingsmeter.

Bespaar eenvoudig

Een luchtgordijn zorgt niet alleen voor de verhoging van het comfort in uw ruimte, het levert u ook een forse besparing op. In sommige gevallen tot wel duizenden euro’s per jaar. Met behulp van deze besparingsmeter berekent u zelf hoeveel u kunt besparen met een luchtgordijn.

Bereken uw besparing

Al in bezit van een luchtgordijn?

Beoordeel de installatie dan met de entreecheck. De werking en energiezuinigheid van het luchtgordijn valt of staat met de installatie ervan. Met de scorekaart is het mogelijk zowel nieuwe als bestaande installaties te beoordelen zodat het luchtgordijn geoptimaliseerd kan worden, waardoor nog meer energie bespaard wordt.

Doe de Entreecheck

In samenwerking met erkende leveranciers van luchtgordijnen: