BENGcheck

Controleer de energieprestaties van jouw klimaatinstallatie snel en eenvoudig met de BENGcheck.

Dankzij de uitbreiding van deze tool op de Binnenklimaatcheck kan razendsnel de energieprestatie van een kantoorgebouw worden voorspeld. Niet alleen ontwerpers van klimaatinstallaties, maar ook gebouweigenaren krijgen hierdoor meer inzicht in de energieprestaties van kantoorgebouwen. De tools zijn ontwikkeld door Binnenklimaattechniek in samenwerking met Renor.

Door het relatief hoge detailniveau van de NTA 8800 is het berekenen van de energieprestatie van kantoorgebouw arbeidsintensief. Met de BENGcheck is de bepalingsmethode gecomprimeerd tot een snel, voorspellend rekenmodel via deze tool. Op basis van deze voorspelling kun je belangrijke conceptkeuzes in een vroegtijdig stadium vergelijken en afwegen. De tool maakt een voorspelling van de 3 BENG indicatoren en het energielabel van een nieuw kantoorgebouw.

Je kunt de tool samen met de Binnenklimaatcheck en de Energielabelcheck gebruiken om de energie-efficiƫntie van je gebouwen te berekenen en te vergelijken met andere gebouwen in hun omgeving.

Open de tool

? Hulp nodig?